Verkkouutiset

Suomi tukee Punaisen Ristin avustusoperaatiota Irakissa 500 000 eurolla

Suomi myöntää ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen (kok.) päätöksellä 500 000 euroa Suomen Punaisen Ristin humanitaariselle avustustoiminalle Irakissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen Punainen Risti lähettää ulkoministeriön tuella sekä avustustyöntekijöitä että tarvikkeita sairaaloihin, joissa hoidetaan Mosulin taisteluissa haavoittuneita. Suomi myöntää tähän avustusta 500 000 euroa.

– Tiedämme hyvin, että tilanne Mosulissa ja sen lähialueilla on erittäin kriittinen ja että apua tarvitaan kiireellisesti. Koordinaatiovastuun antaminen Suomen Punaiselle Ristille kertoo järjestön vahvasta osaamisesta ja valmiudesta sotakirurgiassa sekä lääkinnällisessä avussa. Haluamme, että tämä kyky säilyy ja kehittyy, ministeri Kai Mykkänen kertoo ulkoministeriön tiedotteessa.

Taistelut miljoonakaupunki Mosulista alkoivat viime vuoden lokakuussa, ja niissä on ulkoministeriön mukaan haavoittunut kymmeniä tuhansia ihmisiä, heistä noin puolet siviilejä. Yli 200 000 kaupunkilaista on paennut kodeistaan.

Punaisen Ristin kansainvälinen komitea ICRC on tukenut Mosulin lähistöllä sijaitsevia sairaaloita taistelujen alkamisesta lähtien. Suomen Punainen Risti koordinoi laajaa kansainvälistä operaatiota, johon osallistuvat myös Punaisen Ristin kansalliset yhdistykset Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Islannista, Saksasta, Kanadasta, Japanista ja Hong Kongista.

Irakin humanitaarinen tilanne jatkuu erittäin vaikeana ja humanitaarisen avun tarpeessa on arvioiden mukaan 11 miljoonaa ihmistä. Suomi tulee ulkoministeriön mukaan tämän vuoden aikana kohdentamaan lisää humanitaarista apua Irakiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)