Lenita Toivakka matkustaa Geneveen

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka (kok.) matkustaa Geneveen YK:n ihmisoikeusneuvostoon ja aseidenriisuntakonferenssiin

  • LKS 20160204 Kokoomuksen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka esitteli hallituksen kehityspolitiikan suuntaviivat Helsingissä 4. helmikuuta 2016. Suomen kehityspolitiikassa painottuvat jatkossa erityisesti naisten ja tyttöjen asema ja oikeudet. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

    Lenita Toivakka

    ()

Ministeri Lenita Toivakka vierailee Genevessä ensi viikon alussa. Hän pitää maanantaina Suomen puheenvuoron YK:n ihmisoikeusneuvoston korkean tason osuudessa. Suomi hakee neuvoston jäsenyyttä kaudelle 2022–24.

Toivakka osallistuu lisäksi tiistaina Geneven aseidenriisuntakonferenssin korkean tason istuntoon. Puheessaan hän käsittelee ulkoministeriön tiedotteen mukaan asevalvonnan ja aseidenriisunnan ajankohtaisia kysymyksiä kuten asekauppasopimuksen toimeenpanon edistämistä.

Vierailun aikana ministeri Toivakka tapaa muun muassa YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Zeid Ra'ad al Husseinin ja Punaisen Ristin kansainvälisen komitean puheenjohtaja Peter Maurerin. Ministeriön mukaan Toivakka keskustelee heidän kanssaan ajankohtaisista humanitaarisista tilanteista kuten Syyriasta.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.