Verkkouutiset

EU:n ulkoministerien kokouksessa ”syvää surua, mutta myös kasvavaa vihaa”

EU-maat päättävät uusista Venäjä-pakotteista loppuviikolla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Syvä suru, mutta myös kasvava viha kuvaavat tämänpäiväistä EU:n ulkoministerien kokousta MH17-tragedian ja rikoksen jälkeen, kirjoitti Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt tiistaina kokouksen jälkeen Twitterissä.

EU:n ulkoasiainneuvosto toteaa kannanotossaan muun muassa, että Venäjän on pysäytettävä kasvava aseiden, tarvikkeiden ja sotilaiden virta maan rajan yli Ukrainan kriisialueelle. Myös lisäjoukkojen vetäminen raja-alueelta on neuvoston vaatimuslistalla.

Venäjän on EU:n ulkoministerien mukaan käytettävä vaikutusvaltaansa, jotta alasammutun malesialaiskoneen riippumaton tutkinta saadaan vietyä maaliin ja turmassa menehtyneiden ruumiita kohdellaan asianmukaisesti.

EU:n Venäjää koskevista lisäpakotteista päätetään torstaina. Yle Uutisten mukaan EU:n ulkoministeri Catherine Ashton totesi kokouksen jälkeen, että pakotelistalle lisätään uusia henkilöitä ja liikeyrityksiä.

Lisäksi Ashton totesi medialle, että valmisteilla on vieläkin tiukempia pakotteita Venäjää kohtaan. Ylen mukaan lisäpakotteet koskevat muun muassa pääomaan liittyviä rajoituksia sekä puolustus- ja energiateknologiaa koskevia pakotteita sekä niin sotilas- kuin siviilikäytössäkin käytettävien tarvikkeiden vientikieltoa.

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan pakotteiden suhteen ”kaikki vaihtoehdot ovat pöydällä”. Tuomioja sanoo puhuneensa asian tiimoilta eilen puhelimessa Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin kanssa. Asiasta kertoo Suomen pysyvä EU-edustusto Twitter-tilillään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)