Verkkouutiset

Ulkoasiainvaliokunta puoltaa osallistumista EU:n Välimeri-operaatioon

Ulkoasiainvaliokunta pitää Suomen osallistumista Välimeri-operaatioon tarpeellisena ja perusteltuna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Osallistuminen toteutetaan EUNAVFOR MED-operaation ensimmäisessä vaiheessa enintään kymmenellä suomalaissotilaalla, jotka osallistuvat esikuntatehtäviin.

– Mikäli Suomi osallistuu esikuntahenkilöstön lähettämisen lisäksi myöhemmässä vaiheessa operaatioon esimerkiksi alustarkastusosastolla, eduskuntaa kuullaan tästä erikseen, ulkoasiainvaliokunta toteaa.

Operaation tavoitteena on ihmissalakuljetus- ja ihmiskauppaverkostojen toimintaedellytysten häiritseminen sekä Eurooppaan suuntautuvan laittoman maahanmuuton vähentäminen.

Valiokunta toteaa, että laiton ihmissalakuljetus Välimerellä on noussut valtaviin mittasuhteisiin ja vaikuttaa tätä kautta koko Eurooppaan. Valiokunta pitää kestämättömänä tilannetta, jossa tuhansia ihmisiä menehtyy Välimerellä vuosittain.

– Tilanne Välimerellä on traaginen, ja asia koskettaa koko Euroopan unionia. On perusteltua, että Suomikin omalta pieneltä osaltaan on operaatiossa mukana, ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Antti Kaikkonen (kesk.) sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)