Verkkouutiset

Ulkoasiainvaliokunta puoltaa jatkamista Libanonin YK-joukoissa

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta tukee Suomen jatkamista YK:n UNIFIL- operaatiossa Libanonissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valiokunnan mukaan rauhanturvaoperaation merkitys alueen vakauttamisessa on lisääntynyt Syyrian kriisin heikentäessä koko alueen ja samalla myös Euroopan turvallisuutta.

Ulkoasiainvaliokunnan mielestä on tärkeää, että Suomi osallistuu Lähi-idän vakauttamiseen kokonaisvaltaisesti ja perää Suomen Lähi-idän politiikkaan kokonaisvaltaisempaa näkemystä ja tavoitteenasettelua.

Syyrian pakolaiset horjuttavat Libanonin kestokykyä ja turvallisuutta. Jo 20 prosenttia Libanonin väestöstä on Syyriasta tulleita pakolaisia, mikä kuormittaa maan opetus- ja terveydenhuoltoa kantokyvyn rajalle saakka sekä horjuttaa maan poliittista tasapainoa. Äärijärjestöjen toiminta maassa on aktivoitunut. Vuonna 2013 noin 50 000 Syyrian pakolaista pyysi turvapaikkaa Euroopasta.

Suomen jatko-osallistuminen UNIFIL-operaatioon maksaa vuosina 2015–2016 yhteensä vajaat 64 miljoonaa euroa.

Suomen puolustusvoimille operaatiosta katsotaan olevan hyötyä muun muassa sitä kautta, että se tarjoaa mahdollisuuden testata ja kehittää nykyaikaista johtamisjärjestelmää sekä kouluttaa reserviläisiä ja kantahenkilökuntaa.

UNIFIL-operaatioon osallistuu kaikkiaan noin 10 000 sotilasta 38 maasta. Suomi on mukana 350 sotilaalla suomalais-irlantilaisessa pataljoonassa. Siinä Suomella on johtovastuu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)