Verkkouutiset

Jari Lindström: Onko ennen tuotu esityksiä, jossa ei mietitä uuden rahan jakamista ratkaisuksi

Työministeri haluaisi kuulla, mikä toinen hallitus on tehnyt näin paljon uudistuksia työvoimapolitiikkaan näin nopeassa aikataulussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten työ- ja oikeusministeri Jari Lindströmin mukaan hän ei ole lainkaan yllättynyt siitä, että mitä tahansa toimenpiteitä tehdään, kaikki mielenkiinto kohdistuu aina negatiiviseen tai sellaiseksi koettuun.

– Uutisointi tuntuu lähtevän pääsääntöisesti siitä, että ”näin hallitus kyykyttää työttömiä”… ja sama media uutisoi hetken päästä, ettei hallituksella ole kanttia tehdä vielä rohkeampia uudistuksia, hän sanoo blogissaan.

Lindströmin mukaan kannattaa myös joskus odottaa että jo tehdyt päätökset pannaan toimeen ja että ne tulevat voimaan.

– Rohkeutta vaativilta tuntuu joskus unohtuvan se kaikki mitä tässä on jo tehty ja huuto otettu vastaan.

Hänen mukaansa erilaiset vaatimukset joita muun muassa työmarkkinoiden uudistamiseksi on esitetty, ovat hyviä keskustelun avauksia. Uudet toimintatavat tarvitsevat hänen mielestään kuitenkin tuekseen tekoja ja luottamusta kaikilta, sillä Suomi ei nouse pelkästään hallituksen päätöksillä.

– Tarvitsemme myös kilpailukykyä ja ennen kaikkea elinkeinoelämää avuksi. Eli investointeja ja uusia työpaikkoja tehtyjen päätösten tueksi, Lindström arvioi.

Hän nostaa esimerkiksi kaavaillun työttömyysturvan aktiivikäytön, jossa työttömyysetuutta voitaisiin jatkossa käyttää starttirahan, palkkatuen ja liikkuvuusavustuksen rahoittamiseen.

– Kun jotain nyt kuitenkin pitää tehdä, niin olisi mielenkiintoista kuulla mikä toinen hallitus on tehnyt näin paljon uudistuksia työvoimapolitiikkaan näin nopeassa aikataulussa? Ja onko koskaan aiemmin tuotu esityksiä, jossa ei enää mietitä niinkään uuden rahan jakamista ratkaisuksi vaan jo olemassa olevan rahan käyttämistä vaikuttavammin?

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)