Verkkouutiset

Työmarkkinajärjestöjen mielestä Suomen paikka on EU:n ytimissä

Suomalaiset työmarkkinajärjestöt kannustavat maan hallitusta pyrkimään EU:n ytimiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeinoelämän keskusliitto EK, palkansaajajärjestöt SAK, Akava, STTK, Kuntatyönantajat sekä Valtion että Kirkon työmarkkinalaitokset ovat yhdessä tehneet julkilausuman, jossa muistutetaan EU:n muutosten vaativan aktiivista vaikuttamista.

– Kansalaisille, yrityksille ja koko Suomelle on välttämätöntä, että Suomi toimii siellä, missä päätöksiä valmistellaan ja tehdään. Tämä edellyttää meiltä omien tarpeidemme ja tavoitteidemme kirkastamista, järjestöt sanovat julkilausumassaan.

Järjestöjen mielestä muuttuvassa EU:ssa Suomi ei saa ajautua tilanteeseen, jossa vaikutusmahdollisuutemme vähenevät ja kansalliset intressit jäävät vaille vastakaikua.

Järjestöt muistuttavat, että Eurooppa tarvitsee uutta talouskasvua ja työpaikkoja, mutta myös vakaata toimintaympäristöä.

– Tulevien vuosien suuret kysymykset liittyvät EU:n rakenteiden ja talous- ja rahaliiton uudistamiseen, sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden parantamiseen, sisämarkkinoiden ja EU:n sosiaalisen ulottuvuuden syventämiseen sekä EU:n rooliin globalisaatiossa.

Järjestöjen johto luovutti julkilausuman Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Kataiselle torstaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)