Verkkouutiset

Turku-sopimus jatkuu – kokoomus tyytyväinen

Turun kaupunginvaltuuston ryhmät ovat päättäneet valtuustokauden puolivälitarkastelussaan, että niin kutsuttu Turku-sopimus jatkuu ennallaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turku-sopimuksessa ovat mukana kokoomus, sdp, vihreät, keskusta, rkp, kristillisdemokraatit ja sinivalkoinen rintama.

Valtuustokauden alussa vuonna 2013 solmitussa sopimuksessa valtuustoryhmät määrittelevät ne perusperiaatteet ja tavoitteet, joiden noudattamiseen ja toteuttamiseen ryhmät sitoutuvat koko valtuustokaudeksi 2013–2016.

Sopimus on nyt voimassa valtuustokauden loppuun saakka. Ryhmät allekirjoittivat asiaa koskevan lisäpöytäkirjan tiistaina.

Sopimukseen liitettiin yksimielisesti toimintaa täsmentävä lisäpöytäkirja, jossa määritellään Turun taloudelle uudet tavoiteluvut ja painotetaan kolmea tavoitetta eli kasvun tukemista, tuottavuuden lisäämistä ja koulutustason ylläpitoa.

Kokoomuksen Turun valtuustoryhmän puheenjohtaja Lauri Kattelus on tyytyväinen lisäpöytäkirjaan.

– Puolueiden tavoitteet loppuvaltuustokaudelle olivat hyvin lähellä toisiaan. Lisäpöytäkirjan kirjauksilla halutaan vauhdittaa talouskasvua ja tehostaa kaupungin toimintaa. Olen erityisen iloinen yhteisestä tahdosta pitää vahvasti kiinni tavoitteesta olla Suomen johtava sivistyskaupunki, Kattelus kertoo tiedotteessaan,

Kokoomuksessa ovat tärkeitä asioita hänen mukaansa Turun keskustan kehittäminen, tehokkaan täydennysrakentamisen salliminen ja nopeasti käynnistyvien rakennushankkeiden suosiminen.

Muun muassa työttömyysjaksojen lyhentämiseksi sekä siirtoviivemaksujen vähentämiseksi lisäpöytäkirjassa sovittiin, että malleja ja ratkaisuja haetaan yksityisiltä markkinoilta.

– Yksityisten palveluntarjoajien hyödyntäminen toiminnan tehostamiseksi sopii meille hyvin, Kattelus toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)