Verkkouutiset

Erkki Tuomioja Ylelle: Jussi Niinistön puheet vaarallista pelottelua

Entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja pitää puolustusministeri Jussi Niinistön puheita Ahvenanmaan demilitarisointiin puuttumisesta vaarallisina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Minusta Niinistön puheet ovat vaarallista pelottelua. Ahvenanmaan demilitarisointiin puuttuminen antaisi ihan väärän signaalin ja lisäisi kansainvälistä jännitystä ja spekulaatiota, Erkki Tuomioja (sd.) sanoo Ylelle.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) totesi lauantaina Ylen Ykkösaamussa, että Ahvenanmaan demilitarisoinnista voitaisiin keskustella Ruotsin kanssa. Hän julkaisi aiheesta maanantaina blogin, jossa totesi, että on naiivia ajatella, että Ahvenanmaa voisi pysyä demilitarisoituna alueena mahdollisen aseellisen selkkauksen ulkopuolella.

Tuomiojan mukaan hallituksen olisi pitänyt ottaa asia ulko- ja turvallisuuspoliittisessa selonteossa esille, jos hallitus aikoo tehdä asiassa jotain.

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Matti Vanhanen (kesk.) totesi Ylelle, ettei usko, että mitään neuvotteluja olisi asiasta käynnissä.

– Mikäli hallituksella on vireillä jotain, aika pian saamme siitä kuulla, Vanhanen totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)