Verkkouutiset

Tuomioja hävittäjäkeskustelusta: ”Katsotaan, mihin on varaa ja mikä on laatua”

Ulkoministeri Erkki Tuomiojalle (sd.) kelpaavat niin ruotsalais- kuin amerikkalaishävittäjätkin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkoministeri Erkki Tuomiojalla (sd.) ei ole ennakkokantaa siihen, pitäisikö seuraava hävittäjähankinta tehdä Yhdysvalloista vai Ruotsista.

– Ei kannata hötkyillä. Katsotaan nyt, mihin on varaa ja mikä on laatua. Tämä menee tarjousharkinnan perusteella sitten aikanaan, Tuomioja kommentoi asiaa Verkkouutisille.

Tuomioja korostaa, ettei hänellä ole ”mitään ennakkokantaa asiaan”.

Tuomioja on tässä eri linjoilla kuin hänen puoluetoverinsa, eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma. Hän on ehdottanut nykyisten, amerikkalaisten Hornet-hävittäjien korvaamista ruotsalaisilla Jas-hävittäjillä osana pohjoismaista yhteistyötä.

Puolustusministeri Carl Haglund (r.) taas sanoi tänään Helsingin Sanomissa, ettei kannata ruotsalaishävittäjien ostamista, koska yhdysvaltalaiskoneet ovat hinta–laatu-suhteeltaan parempia.

Haglund arvioi hävittäjähankinnan maksavan vähintään viisi miljardia euroa.

Suomella on tällä hetkellä kuutisenkymmentä yhdysvaltalaista Hornet-hävittäjää, jotka poistuvat käytöstä vuosina 2025–2030.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)