Verkkouutiset

Presidentti Niinistö keskusteli puoluejohtajien kanssa ulkopolitiikasta

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi eduskuntapuolueiden puheenjohtajat perjantaina Mäntyniemessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tasavallan presidentin kanslian niukan tiedotteen mukaan keskustelunaiheena tapaamisessa oli Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka.

Yle uutisten mukaan presidentti Sauli Niinistö ja puoluejohtajat etsivät tapaamisessa siihen yhteistä linjaa.

Yksi löytyneistä linjoista on oma puolustus.

– Se on meidän turvallisuutemme keskeinen asia. Sen lisäksi yhteistyötä Ruotsin kanssa pidetään hyvänä asiana, samaten Nato-kumppanuuttamme. Tärkeänä pidettiin myös yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa, sanoi presidentti Niinistö.

– Puhuimme myös Natosta ja totesimme, että pöydän ääressä kukaan ei ole esittämässä Nato-hakemusta. Toisaalta emme halua sulkea itseltämme pois sitä mahdollisuutta, Niinistö sanoi.

Paikalla olivat kaikki eduskuntapuolueiden puheenjohtajat: kokoomuksen Alexander Stubb, SDP:n Antti Rinne, perussuomalaisten Timo Soini, keskustan Juha Sipilä, vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki, vihreiden Ville Niinistö, RKP:n Carl Haglund ja kristillisdemokraattien Päivi Räsänen.

Kutsu tapaamiseen oli lähetetty puoluejohtajille viime viikolla. Edellisen kerran tasavallan presidentti ja eduskuntapuolueiden puheenjohtajat tapasivat vastaavissa merkeissä elokuussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)