Verkkouutiset

Vihreiden Touko Aalto: Hallittu alasajo on Talvivaaran kaivoksen ainoa vaihtoehto

Kansanedustaja, Vihreiden varapuheenjohtaja Touko Aallon mielestä hallittu alasajo on Talvivaaran kaivoksen ainoa vaihtoehto.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vaasan hallinto-oikeuden torstaina antama määräaikainen ympäristölupa Nuasjärven purkuputkesta on valtio-omisteisen kaivoksen toiminnan jatkamiselle Touko Aallon mielestä ratkaiseva takaisku.

– Määräaikainen purkuputkipäätös on merkittävä lukko yksityisten investointien saamiseksi kaivokselle. Kun tuo lukko on nyt jumissa vuoteen 2018 asti, yksityisten investoijien rahahanat pysyvät luultavasti kiinni, kunnes lopullinen varmuus purkuputkesta saadaan, Aalto toteaa.

Valtiovarainvaliokunnassa Vihreitä edustava Aalto on esittänyt eduskunnalle jo aiemmin Terrafamen operoiman Talvivaaran kaivoksen alasajoa.

– Olennaisinta on, ettei yksityisiä sijoittajia ole saatu hankkeeseen mukaan. Terrafame ei pysty vieläkään kertomaan, miten se pystyy toimimaan markkinaehtoisesti kannattavasti. Sen tuotetta ei kannata myydä, koska nikkelin maailmanmarkkinahinta on niin alhainen. Ei ole lisäksi mitään vakuutta siitä, että Talvivaarassa käytetyt prosessit toimisivat yksin ja yhdessä, Aalto perustelee.

Terrafame Groupin toimitusjohtaja Matti Hietanen kertoi torstaina, että Vaasan hallinto-oikeuden päätös lisää kaivoshankkeen riskejä.

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (ps.) vaatii kaivoksen alasajoa, ja elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) sanoo harkitsevansa asiaa. Aalto on samoilla linjoilla ja kehottaa hallitusta suuntaamaan rahat alueen työllisyyden tukemiseen ympäristön saastuttamisen sijaan.

– Sen sijaan, että pitkitämme kaivoksen terhokotivaihetta, tulisi huonon rahan päälle laitettavat uudet hyvät rahat kohdentaa alueen ympäristövahinkojen korjaamiseen, työllisyyden ja elinkeinoelämän tukemiseen sekä alueen asukkaiden auttamiseen, Aalto esittää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)