Verkkouutiset

”Kuinka helsinkiläinen päättäjä osaa päättää savitaipalelaisten tarvitsemista palveluista?”

Perussuomalaisten kansanedustaja Reijo Tossavainen muokkaisi eduskuntapuolueiden tekemää sote-ratkaisua toimivammaksi. Hänen mukaansa kaavaillut sote-alueet ovat liian isoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Reijo Tossavaisen (ps.) mukaan yhteisen sote-näkemyksen pohjana on sosiaali- ja terveyspalvelujen yhdistäminen. ”Se on aivan järkevä ja kannatettava lähtökohta, koska sosiaali- ja terveyspalvelut liittyvät usein niin kiinteästi yhteen. Kitkaton yhteispeli säästää sekä henkilöresursseja että rahaa”, hän toteaa blogissaan.

Tossavaisen mielestä kaavaillut viisi isoa sote-aluetta ovat kuitenkin liian isoja palveluiden toimivuuden kannalta. Hän nostaa esimerkiksi kotikuntansa Savitaipaleen aseman, mikäli se olisi samalla alueella Helsingin kanssa. ”On selvää, että kokonsa puolesta helsinkiläiset/pääkaupunkiseutu käytännössä sanelisi sote-alueen asiat. Helsinkiläinen päättäjä ei usein edes tiedä, missä päin Suomea Savitaipale niminen paikkakunta on”.

”Ja juuri tässä on ongelman ydin: kuinka helsinkiläinen päättäjä osaa päättää savitaipalelaisten tarvitsemista palveluista tai kiinnostaako häntä ylipäätään savitaipalelaisten asiat”, Tossavainen pohtii. Helsingissä on hänen mukaansa 600.000 asukasta ja Savitaipaleella 3700 asukasta.

Tossavaisen mukaan eduskuntapuolueiden yhteinen sote-periaatepäätös loi vain raamit.

”Suurin urakka eli käytännön ratkaisujen teko on vielä edessä. Se on niin monimutkainen ja paljon selvitystyötä vaativa urakka, että arvelen lopullisten ratkaisujen teon siirtyvän tulevalle hallitukselle”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)