Kansanedustaja: Kansalaisten tahto ei toteudu kansalaisaloitteiden käsittelyssä

Kansalaisten tahto ei toteudu, sillä yksikään kansalaisaloite ei läpäise eduskunnan byrokratiaa tällä vaalikaudella, joten ne raukeavat, sanoo kansanedustaja Reijo Tossavainen (ps.).

  • LKS 20131126 - LKS 20130722 Kansalaisaloite tekijänoikeuslain järkeistämiseksi kansalaisaloite.fi-sivustolla kannettavan tietokoneen ruudulla 22. heinäkuuta 2013. Kansalaisaloite tekijänoikeuksista on näillä näkymin saamassa 50 000 kannattajaa. Jos kannattajamäärä rikkoutuu, aloite menee eduskunnan käsiteltäväksi. LEHTIKUVA Aleksi Tuomola

    Muun muassa kansalaisaloite tekijänoikeuslain järkeistämiseksi ei menestynyt eduskunnassa.

    ()

Reijo Tossavaisen mielestä käsittely- ja toimintatapoja on pikaisesti muutettava, jotta kansalaisaloitteet etenevät ja saavat asiallisen käsittelyn.

- Turhalle pilkunviilaamiselle ei saa olla sijaa. Demokratian pitää toimia, hän sanoo tiedotteessaan.

Tossavainen valittaa myös sitä, että kansanedustajien aloitteisiin suhtaudutaan torjuvasti.

- Kirjallisiin kysymyksiin ja niissä esitettyihin asioihin saadaan kyllä vastaukset, mutta ne ovat lähes aina asian ylimalkaista pyörittelyä tavalla, joka ei johda mihinkään käytännön toimiin. Myös laki- ja toimenpidealoitteet jäävät käytännössä asiallista käsittelyä vaille, hän sanoo.

Tossavaisen mukaan eduskunnan toimintatavat on siis nostettava pöydälle.

- Ne on saatava nykyistä toimivammiksi. Herätys (eduskunnan puhemies) Eero Heinäluoma, Tossavainen vaatii.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.