Verkkouutiset

Kari Tolvaselta tuki Alexander Stubbin uudelleenvalinnalle

Kokoomuksen kansanedustajan mukaan puoluejohtajan johtajaominaisuuksista ja persoonasta on julkisuudessa annettu täysin väärä kuva.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Kari Tolvanen (kok.) ilmoittaa kannattavansa Alexander Stubbia seuraavaksi kahdeksi vuodeksi kokoomuksen puheenjohtajaksi.

Tolvasen mukaan kokoomuksella on kolme erinomaista puheenjohtajaehdokasta, joilla jokaisella on omat ja toisistaan eroavat vahvuutensa.

– Parasta tietysti olisi, jos saisi valita jokaisesta parhaat puolet. Mutta kun näin ei ole, on tehtävä valinta. Kannatan Alexia, Kari Tolvanen toteaa Verkkouutisille.

– Hänen johtajaominaisuuksistaan ja persoonastaan on julkisuudessa annettu täysin väärä kuva. Hän on nykyaikainen osallistava ja osallistuva johtaja.

Tolvasen mukaan tämä on ilmennyt muun muassa eduskuntaryhmässä ja hallitusneuvotteluissa rohkeana delegoimisena. Hänen mukaansa on realismia, että politiikassa joudutaan tekemään kompromisseja.

– Vastuu siitä eikä myöskään ”vaalitappiosta” ole yksistään Alexin, vaan jokaisen meidän.

Kari Tolvanen toimii kokoomuksen Uudenmaan piirin puheenjohtajana. Tehtävän vuoksi hän ei aiemmin ottanut kantaa kisaan.

– Minulle tärkeä periaate on kuitenkin aina ollut tukea työkaveriani, joka on joutunut kohtuuttoman kovan kritiikin kohteeksi. Siitäkin huolimatta, että joissakin asiakysymyksissä olen Alexin kanssa eri mieltä, pidän häntä hyvänä ja erilaisia mielipiteitä kuuntelevana johtajana, Tolvanen sanoo.

Tolvasen mukaan Stubb on tehnyt virheitä, myöntänyt sen ja ottanut virheistä opiksi. Eri tahoilta tullut arvostelu on Tolvasen mielestä aika ajoin ollut kohtuutonta, jopa persoonaan ja perheeseenkin käyvää.

– Alexin persoonaa on haukuttu ylimieliseksi. Sellainen hän ei todellisuudessa ole. Onko tosiaan niin, että sosiaalisesti taitava, kielitaitoinen, kansainvälinen, sinnikäs ja määrätietoinen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri tehdessään äärimmäisen vaikeita päätöksiä on hoitanut tonttinsa niin huonosti, että nyt pitää vaihtaa puheenjohtajaa? Mielestäni ei.

– Valitaanpa puheenjohtajaksi kuka tahansa hyvistä ehdokkaista, on välttämätöntä tukea häntä. Muunlainen toiminta ei enää ole mahdollista. Tämä on jokaisen syytä sisäistää myös eduskuntaryhmässä ja lopettaa hämmentäminen. Keskitytään jatkossa työntekoon. Siksihän meidät on eduskuntaan valittu.

Kokoomuksen kansanedustajista Ben Zyskowicz ja Ilkka Kanerva ilmoittivat lauantaina tukevansa Petteri Orpoa puolueen puheenjohtajaksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)