Verkkouutiset

Kansanedustaja syyttää hallitusta kaverikapitalismista: Ei edes yritetä taittaa velkaa

Kansanedustajan mukaan hallitus jakaa omille eturyhmilleen veronkevennyksiä, mutta ei oikeasti yritä taittaa Suomen velkaantumista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sdp:n kansanedustaja Maria Tolppanen kritisoi voimakkaasti valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) budjettiehdotusta. Tolppasen mukaan ehdotus ”on juuri niin oikeistolainen kuin sen voisi kuvitella olevan.”

– Rahaa kyllä riittää yritysvähennykseen, miljoonaperintöihin ja metsälahjavähennykseen. Rahaa ei budjettiesityksessä riitä työttömille, eläkeläisille tai lapsiperheille. Kyse on sulle mulle -kaverikapitalismista, eikä oikeasta markkinatalouden edistämisestä. Lopputulos on epäoikeudenmukainen, jossa köyhät köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat, Tolppanen toteaa tiedotteessaan.

Kansanedustajan mukaan kasvun ja työllisyyden edistämisen tulee olla etusijalla. Hän kertoo ihmettelevänsä kokoomuksen ehdotusta sunnuntaikorvausten poistamista laista ja perussuomalaisten vastustusta lasten päivähoitomaksujen korotuksen perumista.

– Toivon todella, että hallitus ymmärtää, ettei uusia työpaikkoja synny nostamalla maksut niin ylös, ettei töihin kannata mennä. Päivähoitomaksut luovat yhden kannustinloukun, joka jakaa rankkaa keppiä lapsiperheille. Äidin ei kannata mennä töihin, koska perheelle jää vähemmän rahaa käyttöön, Tolppanen toteaa.

Tolppasen mukaan ”kaikki veronkevennykset tulee jakaa pieni- ja keskituloisille, eikä kautta linjan, kuten hallitus on esittänyt.” Lisäksi Tolppanen esittää, että palkankorotukset pitäisi suunnata ensisijaisesti alimpiin palkkaryhmiin. Näin hänen mukaansa päästäisiin vähitellen tilanteeseen, jossa palkollinen ei tarvitsisi sosiaalietuuksia palkkansa tueksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)