Verkkouutiset

Lenita Toivakka: Vienti kasvaa vain jos yrityksemme ovat kilpailukykyisiä

Ulkomaankauppaministeri on tyytyväinen, että vaalikeskustelussa puhutaan myös viennistä. Hänen mukaansa sitä ei kuitenkaan voida rakentaa julkisten tukien varaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja, ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakan (kok.) mukaan on selvää, että Suomen talouskasvu perustuu vientiin ja että vienti kasvaa vain jos yritykset ovat kilpailukykyisiä. Hän ihmettelee joistakin puolueista kantautuneita ääniä julkisten tukien kasvattamisesta viennin edistämiseksi.

– Itse olen korostanut kilpailukykyisiä palkkakustannuksia, joustavampaa työvoiman saatavuutta, kaupan esteiden poistamista, kannustavampaa yritysverotusta ja ylipäätään ennakoitavaa poliittista päätöksentekoa, Toivakka sanoo tiedotteessaan.

Toivakan mukaan yritysten rohkean kasvuhakuinen asenne pitää saada leviämään myös poliittisiin päättäjiin.

– Nyt on kyse siitä, että yritysten kustannukset, joustava työvoiman saatavuus ja kansainvälinen markkinointi saadaan kuntoon. Yritykset kyllä hoitavat oman osansa, jos valtio tarjoaa siihen mahdollisuuden.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)