Verkkouutiset

Lenita Toivakka: Synkät näkymät vaativat ennustettavaa talouspolitiikkaa

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka näkee Suomen talouden kokonaiskuvan synkkänä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lenita Toivakan mielestä viennistä voidaan kuitenkin löytää kasvua.

”Entisenä yrittäjänä ymmärrän täysin tuskan ja turhautumisen niissä yrityksissä, joihin Ukrainan tilanne iskee. Entisenä kauppiaana tiedän myös sen, että liiallinen pessimismin lietsominen ei auta yrityksiä. Päinvastoin, se pelottelee pois asiakkaita ja sijoittajia”, Toivakka kirjoittaa blogissaan.

Toivakka peräänkuuluttaa ennustettavaa talouspolitiikkaa. Hänen mukaansa velkaantuminen on pidettävä kurissa ja Suomessa on panostettava uutta kasvua luoviin toimiin.

”Ensi kertaa sitten Lipposen kakkoshallituksen budjetti tulee olemaan luonteeltaan jo toista vuotta peräkkäin kiristävä”, Toivakka toteaa.

Toivakka muistuttaa, että hallitus etsii korvaavia toimia pakotteista kipeimmin kärsiville aloille. Elintarvikealan kanssa laadittu Team Finland-vientiohjelma käynnistetään pikaisesti.

Toivakka korostaa myös Venäjän viennin kuihtumisen paikkaamiseen tarkoitettujen uusien kansainvälisten sopimusten tärkeyttä.

”EU:n neuvottelut Kanadan kanssa ovat loppusuoralla. Ne ovat tärkeät myös elintarvikkeiden kannalta. Neuvottelut Suomelle tärkeän Japanin kanssa etenevät. Tärkeintä tällä hetkellä on edetä EU:n neuvotteluissa Yhdysvaltojen kanssa. Kyseessä on maailmanhistorian merkittävin vapaakauppaneuvottelu.”

Toivakan mukaan komissio on laskenut, että mikäli kaikki nyt neuvoteltavat sopimukset saataisiin onnistuneesti päätökseen, kasvaisi EU-alueen BKT 2,2 prosenttia.

”Tämä tarkoittaisi, että EU-alueelle syntyisi Tanskan tai Itävallan talouden suuruinen lisäys”, Toivakka muistuttaa

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)