Verkkouutiset

Toivakka: Keskustan linja vaihtuu puhujan mukana

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Lenita Toivakka kummeksuu keskustan ristiriitaisia linjauksia talouspolitiikasta. Hänen mukaansa keskustan talouspolitiikan vaihtoehdoista on muodostunut sekava mielikuva.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Lenita Toivakka ihmettelee blogissaan keskustan ristiriitaisia linjauksia talouspolitiikasta. Hänen mukaansa ei ole selvää, haluaako puolue lisätä valtion velkaa, vai lyhentää sitä.

”Kun keskustalainen puhuja vaihtuu tai tilaisuus vaihtuu, aivan liian usein myös talouspolitiikan linja on vaihtunut”, hän kirjoittaa.

Toivakan mukaan myös keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän linjaukset heittelevät. Samaan aikaan kun keskustan muut kansanedustajat lyttäävät kaikki esitetyt säästötoimenpiteet, puheenjohtaja vaatii rankkoja lisäsäästöjä. Esimerkkeinä Toivakka mainitsee niin joulukuisen budjettikeskustelun, valtiovarainministeriön asettaman leikkaustavoitteen kritisoinnin, kuin kehysriihikeskustelunkin.

”Viime viikon eduskuntakeskusteluista syntyi siis edelleen epävarma kuva keskustan talouslinjasta, mutta päällimmäiseksi jäi kuitenkin leijumaan käsitys, että keskusta piti hallituksen sopeutuksen tasoa sekä menoleikkausten ja veronkorotusten suhdetta oikeantasoisena. Tämä oli kanta siis kuluneella viikolla”, Lenita Toivakka arvioi.

”Keskustan talouspolitiikan vaihtoehdoista on muodostunut sekava mielikuva. Selkeä linja velkaantumisen taittamiseksi ja talouden kestävyyden rakentamiseksi puuttuu yhä.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)