Verkkouutiset

Kokoomuskansanedustaja lyttää kuluvan hallituskauden asuntopolitiikan

Kokoomuksen kansanedustaja, Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen lyttää kuluvan hallituskauden asuntopolitiikan tehottomana ja tuottamattomana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tapani Mäkisen mukaan Krista Kiurun (sd.) ja Pia Viitasen (sd.) asuntopolitiikka on tappanut toimivat markkinat.

Hänen mukaansa kokoomuksen tavoite nostaa työllisyyttä vaatii myös tehokasta asuntopolitiikkaa ja joustavia asuntomarkkinoita. Erityisesti pienten asuntojen tarve on Mäkisen mukaan nyt akuutti.

– Asuntopolitiikan ensimmäisenä ohjenuorana tulisi olla se, että asuntoja rakennetaan missä tarve niistä on. Ihmiset haluavat muuttaa sinne, missä on töitä ja palveluita – kaupunkeihin, hän kirjoittaa blogissaan.

Mäkisen mukaan Helsingin seudulla asuntotilanne on kriisiytynyt nykyisen ideologispainotteisen asuntopolitiikan seurauksena.

Kansanedustaja haluaa konkreettisia ratkaisuja asuntopulaan.

– Vuokra-asuntotuotantoa nostaisi nopeasti esimerkiksi uusi kymmenvuotinen korkotukimalli aiempaa kannustavimmin ehdoin. Jos tähän lisää vielä viiden tuhannen euron käynnistysavustuksen, takaan, että asuntoja syntyy.

Mäkinen muistuttaa, että asuntojen hintoja nostaa sääntely ja pitkät kaavoitusprosessit.

– Puhutaan kohtuuhintaisesta asumisesta. Kohtuuhintaisten asuntojen syntymiseen auttaisi sääntelyn purku. Asuntojen hintoja nostavat tiukat esteettömyys-, väestönsuoja-, parkkipaikka- ym. säännökset sekä pitkittyvät valitusprosessit kaavoitusvaiheessa. Poistetaan nyt ainakin turha sääntely ja moninkertainen valitusoikeus sekä varmistetaan, että asuntorakentamiseen kaavoitetaan mahdollisimman paljon alueita, hän kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)