Timo Soini veronkevennysten vauhdittamisesta: Pallo on nyt työmarkkinajärjestöillä

Perussuomalaisten Timo Soinin mielestä hallituksen tehtävä ei ole liikahtaa asiassa.

  • LKS 20160219 Perussuomalaisten ulkoministeri Timo Soini eduskunnan täysistunnossa 19. helmikuuta 2016. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

    Timo Soini.

    ()

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini (ps.) ei innostu lupauksista veronkevennysten vauhdittamiseksi, mikä voisi houkutella SAK:n suurimman jäsenliiton Palvelualojen ammattiliitto PAM:n yhteiskuntasopimuksen taakse.

– Tämä on nyt työmarkkinajärjestöjen käsissä tämä asia. Hallitus on hyväksynyt paketin ja nyt työmarkkinajärjestöjen täytyy vääntää tämä, Soini sanoi eduskunnassa toimittajille.

Soinin mielestä hallitus on tässä vaiheessa työnsä tehnyt eikä sen tehtävä ole liikahtaa asiassa. Soini ei osannut sanoa, miten umpisolmu olisi ratkaistavissa:

– Pallo on nyt työmarkkinajärjestöillä.

SAK:n hallitus hyväksyi yhteiskuntasopimuksen maanantaina, mutta Elinkeinoelämän keskusliiton mielestä se ei ole riittävän kattava neuvottelujen aloittamiseksi. Yhteiskuntasopimuksen ulkopuolelle on jäämässä 40 prosenttia SAK:n jäsenliitoista.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.