Verkkouutiset

Putinin ja Niinistön kaksi eri tiedotetta puhelusta – vain toinen mainitsee ”Ukrainan sisäisen kriisin”

Suomen ja Venäjän presidentit puhuivat keskenään. Kumpikin julkisti hieman eri tulkinnan puhelusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tasavallan presidentin kanslia lähetti perjantaina seuraavan tiedotteen Suomen ja Venäjän presidenttien puhelusta:

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän presidentti Vladimir Putin keskustelivat puhelimitse perjantaina 9. lokakuuta 2015. Keskustelu käytiin Suomen aloitteesta.

Presidentit keskustelivat Suomen ja Venäjän kahdenvälisistä suhteista, Ukrainan kriisistä sekä Syyriasta ja Lähi-idän tilanteesta.

Presidentti Niinistö totesi Suomen ja Venäjän välisen yhteistyön jatkuvan aktiivisena, vaikka maiden välinen kauppa on laskenut. Presidentti Niinistö piti myönteisenä ja tärkeänä sitä, että tulitauko Ukrainassa on pääosin pitänyt ja Minskin sopimuksen toimeenpanossa on päästy eteenpäin. Syyrian osalta Suomi on huolestunut lisääntyneistä jännitteistä ja toivoo, että alueella kyettäisiin rakentavaan kansainväliseen yhteistyöhön ja sen kautta myös konfliktin rauhanomaisen ratkaisun edistämiseen.

Kreml julkisti puhelusta nettisivuillaan oman tiedotteensa. Englannista käännetty teksti kuuluu seuraavasti:

”Suomen aloitteesta Vladimir Putinilla oli puhelinkeskustelu Suomen presidentti Sauli Niinistön kanssa.

Presidentit keskustelivat ajankohtaisista asioista kahdenvälisissä suhteissa, mukaan lukien poliittiset yhteydet eri tasoilla. Tilanne kaupan ja taloudellisen yhteistyön alalla ja sen kehitysnäkymät olivat erityisen huomion kohteena.

Herra Niinistön pyynnöstä herra Putin arvioi tärkeimpiä tuloksia Normandia-muotoisesta kokouksesta Pariisissa 2. lokakuuta ja korosti, että lisätoimet Ukrainan sisäisen kriisin ratkaisemisesta riippuvat pitkälti Kiovan valmiudesta panna täytäntöön kaikki helmikuussa allekirjoitetut Minskin sopimukset.

Vaihdettaessa näkemyksiä Syyrian tilanteesta molemmat presidentit ilmaisivat tukensa lujittaa kaikkien asianosaisten maiden pyrkimyksiä tarjota kollektiivista vastustusta islamilaisesta valtiosta ja muista terroristiryhmistä tulevalle terrorismin uhalle. Herra Putin kertoi herra Niinistölle yksityiskohtaisesti Venäjän sotatoimista, jotka parhaillaan ovat käynnissä terroristiryhmiä vastaan Syyrian alueella”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)