Sampo Terho: turvapaikanhakijoihin kuluvia rahoja ei saa ottaa suomalaisten palveluista

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja ottaisi valtiolle velkaa turvapaikanhakijoista aiheutuviin kuluihin.

  • LKS 20160209  Kansanedustaja  Sampo Terho  osallistui  eduskunnan valtiopäivien avauskeskusteluun 9. helmikuuta 2016.

    Sampo Terho.

    ()

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho sanoo Ylen Ykkösaamussa, että pakolaiskriisiin kuluvat rahat eivät saa aiheuttaa lisäleikkauksia suomalaisten palveluihin.

– Nollasummapeli, jossa vaakakupissa ovat turvapaikanhakijakulut ja suomalaisten palvelut, ei käy. Tilannetta, jossa heitetään mummo ulos ja otetaan maahanmuuttaja sisään, ei saa syntyä", Terho sanoo.

Terhon mukaan turvapaikanhakijoista aiheutuvat kulut on siirrettävä valtion menokehyksen ulkopuolelle. Käytännössä tämä tarkoittaa, että valtio ottaisi lisää velkaa tai kiristäisi verotusta.

Terho itse kannattaa lisävelan ottamista. Euroopan unionin komissio, joka valvoo unionin jäsenvaltioiden velkaantumista, on ollut myöntyväinen valtioiden ottamille veloille, jotka otetaan pakolaiskriisin hoitoon.

Terhon mukaan lisävelan ottaminen on perussuomalaisten johdon kesken sovittu esitys.

Terho vertaa pakolaiskriisin kuluja valtion työttömyyskuluihin, jotka ovat vaikeasti ennakoitavissa. Lisävelka olisi Terhon mukaan kertaluontoinen.

Terho uskoo, että hallituspuolueiden kesken päästään turvapaikanhakijoihin kuluvien menojen kattamisesta yhteisymmärrykseen. Hän sanoo, että hallituksessa alun perin sovituista menoleikkauksista pidetään kiinni.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.