Teollisuuden palkansaajat valmistelee koordinoitua liittokierrosta

Teollisuuden palkansaajat TP valmistautuu koordinoimaan mahdollisen työmarkkinoiden liittokierroksen palkkaratkaisua.

  • LKS 20150801 STTK:n edustajiston puheenjohtaja Jorma Malinen STTK:n edustajiston kokouksessa Helsingissä torstaina 21. toukokuuta 2015. LEHTIKUVA Anni Reenpää

    Teollisuuden palkansaajien ja Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen (sd.).

    ()

TP:n mukaan mahdollisen liittokierroksen toteutuessa sille jää luontevasti tehtävä valmistella palkansaajien osalta teollisuusvetoista palkanmuodostusmallia.

– Lähtökohtana on tiivis neuvottelukoordinaatio yli järjestö- ja työehtosopimusrajojen, jonka pohjalta ammattiliitot neuvottelevat ja sopivat omat työehtosopimuksensa, tiedottaa Teollisuuden palkansaajiin kuuluva Ammattiliitto Pro.

TP:n mukaan palkanmuodostusmallia rakennettaessa on käytävä kattavasti keskustelua myös muiden sektoreiden palkansaajajärjestöjen kanssa. Neuvottelukoordinaation lisäksi TP kertoo valmistelevansa myös yhteistä järjestöllistä toimintavalmiutta.

TP edustaa teollisuudessa ja sitä lähellä olevilla aloilla työskenteleviä palkansaajia.

Teollisuuden palkansaajien hallitus kokoontui strategiaseminaariin keskustelemaan ajankohtaisesta työmarkkinatilanteesta Kirkkonummen Majvikiin 14.–15. tammikuuta. TP:n suurimpia jäsenliittoja ovat Metallityöväen liitto, Ammattiliitto Pro, Insinööriliitto, TEK, TEAM ja AKT.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.