Verkkouutiset

Tutkimukseen ja innovaatioihin olisi Teknologiateollisuuden mukaan tarvittu 200 miljoonaa vuodessa

Hallituksen kehysriihen päätöksissä oli Teknologiateollisuuden mielestä oikeita elementtejä, mutta panostukset innovaatioihin ja uudistumiseen jäivät liian pieniksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Teknologiateollisuuden toimitusjohtajan Jorma Turusen mukaan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiorahoituksen kehityksestä on ollut laaja huoli.

– Hallitus osoitti yritysvetoiseen tki-rahoitukseen vain 70 miljoonaa euroa loppuvaalikaudeksi, kun tarve olisi ollut 200 miljoonaa per vuosi. Suunta on oikea, mutta vauhti väärä, Turunen toteaa yhdistyksensä tiedotteessa.

Teknologiateollisuudessa ollaan pettyneitä myös siitä, että yliopistojen pääomituksesta ei tullut odotettuja päätöksiä. Turusen mielestä 60 miljoonaa euroa on riittämätön panostus yliopistojen pääomittamiseen.

Sen sijaan kiitosta saavat päätökset edistää digitalisaatiota ja perustaa osaamiskeskus innovatiivisten ja kestävien julkisten hankintojen lisäämiseksi.

– Digitalisaatioon saadaan vauhtia, kun julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyö paranee. Valtion digihankkeiden koordinoinnissa on tehostamisen varaa. On tärkeää, että uusien toimintamallien käyttöönotto nopeutuu, Turunen painottaa.

Kansainvälisten osaajien saamista Suomeen puolestaan parantaa Talent boost –ohjelma, jossa helpotetaan EU.n ja Etan ulkopuolelsta tulevan työvoimam sääntelyä. Hallitus myös piti lupauksensa, ettei se lisää teollisuuden kustannustaakkaa.

Hallituksen toimet eivät Teknologiateollisuuden mukaan kuitenkaan johda työllisyysasteen riittävään nousuun. Sen sijaan syksyn työmarkkinakierroksen merkitys korostuu työllisyyden ja talouden pitkäjänteisen kasvun vahvistamisessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)