Tehy lähtee neuvotteluihin pitkin hampain

Tehyn mukaan kilpailukykysopimuksen neuvottelutulos on julkisen sektorin kannalta hyvin hankala, ja alakohtaisiin neuvotteluihin lähdetään pitkin hampain.

  • LKS 20131021 Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo valmistautui kunta-alan työehtosopimusneuvotteluihin 21. lokakuuta 2013.   
 LEHTIKUVA / KIMMO MÄNTYLÄ

    Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo

    ()

Tehyn hallitus totesi perjantaina, että kilpailukykysopimuksen neuvottelutulos on julkisen sektorin kannalta hyvin hankala ja alakohtaisiin neuvotteluihin lähdetään pitkin hampain.

Neuvottelutulos on kuitenkin Tehyn hallituksen mukaan huonoista vaihtoehdoista vähiten huono, kun pakkolait saatiin torjuttua.

Tehyn hallitus arvio tiedotteessaan, että taistelu pakkolakeja vastaan tuotti tuloksia. Julkisen sektorin lomia ei leikattu, ensimmäinen sairauslomapäivä ei tule palkattomaksi eikä hallitus tee uhkaamiaan 1,5 miljardin lisäleikkauksia.

Erittäin epäoikeudenmukaisena ja vaikeimmin nieltävänä Tehyn hallitus pitää lomarahan leikkauksia vain julkiselta sektorilta

– Julkisen sektorin henkilöstökulujen leikkaamista halusi maan hallitus. Se ei olisi omalta osaltaan hyväksynyt tulosta, joka ei olisi sisältänyt julkiselle sektorille kohdistuvaa työehtojen heikentämistä, korostaa Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo tiedotteessa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.