Verkkouutiset

Tehy ei hyväksy minimihenkilöstön vähennystä vanhustenhoidossa

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy ei hyväksy hallituksen aikeita pienentää vanhustenhoidon minimihenkilöstömitoitusta 0,4:ään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy ei hyväksy hallituksen aikeita pienentää vanhustenhoidon minimihenkilöstömitoitusta 0,4:ään. Säästötoimenpide kohdistuu Tehyn mukaan erityisen haavoittuvaan potilasryhmään ja myös koulutettuun hoitohenkilöstöön.

Tehyn mielestä kuntien säästötarpeet on väärä motiivi heikentää ikäihmisten hoitoa ja puuttua heikommassa asemassa olevien asemaan. Ensin pitäisi toteuttaa sote-uudistus, jotta uusien rakenteiden avulla saadaan säästöjä.

– Ei voi olla näin, että normien purku alkaa juuri vanhusten hoidosta, sanoo Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo.

Tehy on aiemmin todennut, että lähtökohtana hyvälle hoidolle on potilaan hoidon tarve, joka pitää suhteuttaa hoidettavien määrään ja palvelutarpeeseen. Mitoituksen on oltava joustavaa ja muututtava potilaiden hoidontarpeen ja toimintakyvyn muuttuessa.

– Tämä hallituksen esittämä säästötoimenpide kohdistuu koulutettuun hoitohenkilöstöön erittäin pahasti ja lisäksi se on riski hoidon laadulle ja potilasturvallisuudelle, Vesivalo sanoo.

Hän on myös huolissaan jäljelle jäävien hoitajien työkuormituksesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)