Verkkouutiset

Tehy syyttää Akavaa fysioterapeuttien kahtiajaosta

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy kertoo olevansa huolissaan fysioterapeuttien edunvalvonnasta, kun Suomen Fysioterapeutit ry siirtyy Akavaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen Fysioterapeutit ry:n edustajisto päätti siirtymisestä Akavaan sunnuntaina. Yhdistys on ollut Tehyn yhteistyöjäsenjärjestö. Tehyn puheenjohtajan Rauno Vesivalon mukaan päätökselle ei ole järkeviä perusteita ja ajankohta on varsin huono.

 – Väistämättä on käymässä niin, että fysioterapeuttien edunvalvonta pirstaloituu, Vesivalo varoittaa järjestönsä tiedotteessa.

Tehyn mukaan ”merkittävä osa” fysioterapeuteista on edelleen suoraan Tehyn jäseniä, joiden edunvalvonta ja palvelut säilyvät ennallaan Tehyssä.

Vesivalon mielestä hajaantuminen on harmillista.

– Etenkin nyt, kun toteutetaan sote-uudistus ja edessä ovat hallituksen valmistelevat pakkolakiesitykset, pitäisi edunvalvonnan rivejä pikemminkin tiivistää, hän toteaa.

Vesivalo ei myöskään pidä Akavan ”aktiivisesta kosiskelusta” muiden ammattijärjestöjen suuntaan.

– Akavan toiminta johtaa esimerkiksi tässä tapauksessa yhden ammattikunnan kahtiajakoon. Se ei voi olla kenenkään etu, hän arvioi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)