Verkkouutiset

Teollisuusalojen ammattiliitto ei hyväksy pakkolakeja, työtaisteluvalmiutta kohotellaan

Teollisuusalojen ammattiliitto TEAM:n valtuusto tuomitsee jyrkästi Juha Sipilän (kesk.) hallituksen pakkolait ja puuttumisen työmarkkinajärjestöjen vapaaseen sopimisoikeuteen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

TEAM:n valtuusto toteaa kannanotossaan, että nykyisiä työehtosopimuksia on kehitetty yli sata vuotta ammattiliittojen ja työantajajärjestöjen kesken.

– Sopimukset ottavat hyvin ja joustavasti huomioon eri toimialojen ja eri osapuolten tarpeet. Hallituksen kaavailemat pakkolait siirtäisivät työehdoista päättämistä valtiovallalle. Ei ole mitään järkeä, eikä edes yritysten pitkän tähtäimen etu, altistaa työntekijöiden työsuhdeasioita ja palkkoja poliittisten voimasuhteiden vaihteluille, ammattiliitto katsoo.

– Jos pakkolait ja niihin liittyvät työehtojen leikkaukset toteutetaan, vääjäämätön seuraus on epävakaat työmarkkinat. Siksi työnantajienkin kannattaisi tarttua SAK:n esittämään työmarkkinaratkaisuun, TEAM sanoo.

Niin ikään TEAM:n valtuusto kehottaa liiton hallitusta ja toimistoa varautumaan vaihtoehtoon, että ensi syksyn sopimusneuvottelut käydään liittokohtaisina.

– Tähän liittyen on liiton työtaisteluvalmiutta määrätietoisesti kohotettava.

Jos seuraavat sopimusneuvottelut käydään liittokohtaisina, niin TEAM:n lähtökohta on, että ostovoima ei alene tämänhetkisestä eikä työaikoja pidennetä.

TEAM:n valtuusto antaa myös tukensa PAU:n työtaistelulle. Valtuusto kehottaa liittonsa jäseniä olemaan tekemättä lakonalaista työtä. Valtuusto toteaa, että TEAM:n hallitus on antanut liiton johtoryhmälle valtuudet päättää tarvittavista tukitoimista Posti- ja logistiikka-alan unionin työtaistelulle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)