Verkkouutiset

TEAMin jäsenkysely: Tuottavuutta voi parantaa työehtoja heikentämättä

TEAMin kyselyn mukaan suurin tuottavuuspotentiaali on lasikeraamisessa teollisuudessa ja kemianteollisuudessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Teollisuusalojen ammattiliitto TEAMin tekemän laajan tutkimuksen mukaan 62 prosenttia liiton jäsenistä on sitä mieltä, että heidän työpaikallaan voidaan parantaa tuottavuutta nopeasti ilman, että työehtoja heikennetään.

– Tämä on kuin märkä rätti hallituksen ja työnantajien naamoille. Heidän leikkaussuunnitelmansa perustuvat ajatukseen, että tuottavuusloikka onnistuu vain palkkoja laskemalla tai työaikaa pidentämällä. Tulos osoittaa, että TEAMin jäsenet eivät tuota väitettä niele, sanoo TEAMin tutkija Veli-Pekka Heino ammattiliiton tiedotteessa.

Suurin tuottavuuspotentiaali on kyselyn mukaan lasikeraamisessa teollisuudessa ja kemianteollisuudessa.

– Jäsenemme ovat todellisia työelämän asiantuntijoita, jotka näkevät työssään paljon sellaista kehitettävää, mistä työnjohto ei tiedä. Työntekijöiden näkemyksiä ei kuitenkaan aina hyödynnetä. Tätä viestiä saan jatkuvasti jäseniltämme, sanoo TEAMin puheenjohtaja Heli Puura.

TEAM haastaa työnantajat ottamaan työntekijät mukaan tuottavuustalkoisiin. Kyse on pienistä ja suurista innovaatioista, paremmasta työn organisoinnista, jolla työtä tehostetaan ja laatua parannetaan.

Jäsenkyselyn mukaan teamilaiset eivät hyväksy Sipilän hallituksen pakkolakihanketta, jolla rajattaisiin vapaata työehtosopimusoikeutta. Noin 90 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että työehdot pitää tulevaisuudessakin neuvotella ja sopia työmarkkinoilla.

Puutan mukaan viimeaikaiset käänteet osoittavat, että hallituksen puuttuminen työehtoihin johtaisi ”sekavaan ja alati muuttuvaan työehtojärjestelmään sekä epäluottamuksen kasvuun työmarkkinoilla.”.

– Pidämme tärkeänä, että työelämän kovan murroksen hintaa ei oteta vain ihmisten selkänahasta, romuttamalla työttömyysturvaa ja jättämällä nollatuntilaiset ilman turvaa, hän sanoo.

Kyselyyn osallistui yli 5300 vastaajaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)