Verkkouutiset

EU-parlamentin maatalousvaliokunta vaatii lisärahoitusta Venäjän tuontikiellon ongelmiin

Euroopan parlamentin maatalousvaliokunnan äänestyksessä EU:n vuoden 2017 budjettiin hyväksyttiin suomalaisten ALDE-ryhmän meppien esitys sadan miljoonan euron lisäyksestä maidontuottajille alueilla, jotka ovat eniten kärsineet Venäjän tuontikiellosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomalaisista europarlamentaarikoista ehdotuksen allekirjoittivat Hannu Takkula (kesk.), Nils Torvalds (r.), Paavo Väyrynen ja Anneli Jäätteenmäki (kesk.).

Maatalousvaliokunnassa ALDE:n varjoesittelijänä budjettilausunnossa vaikuttanut Takkula oli tyytyväinen, että ALDE:n lisäksi myös suurimmat puolueryhmät, keskustaoikeistolainen EPP ja sosialistien S&D, saatiin asian taakse.

– Uskon mahdollisuuksiin saada asia läpi koko parlamentissa. Seuraavaksi on vaikutettava budjettivaliokunnan esitykseen, jotta esitykselle saadaan meppienemmistön tuki, Takkula sanoo tiedotteessaan.

Syyskuun budjettivaliokunnan käsittelyn jälkeen asia pitää saada läpi vielä täysistunnossa, jotta siitä tulisi koko parlamentin kanta.

Venäjä ei ole ostanut EU:n maataloustuotteita kahteen vuoteen. Takkulan mukaan Euroopan komission budjettiluonnoksessa ei ole riittävästi huomioitu Venäjän vastapakotteiden vaikutuksia, jotka ovat aiheuttaneet eritystä haittaa muun muassa Suomen maito- ja meijerisektorille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)