Verkkouutiset

”VR:n irtisanomiset ja palveluverkon alasajo valitettavasti vasta alkusoittoa”

Kansanedustaja, VR:n hallintoneuvoston jäsenen Katja Taimelan (sd.) mukaan VR:n irtisanomiset ja palveluverkon alasajo ovat valitettavasti vasta alkusoittoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

VR ilmoitti maanantaina osana jo päättyneitä yt-neuvotteluitaan lipunmyyntiverkoston huomattavista leikkauksista, ensi vuonna lipunmyynti lakkaa 13 asemalla. Leikkauksen takia yli 150 ihmistä menettää työpaikkansa.

VR perustelee leikkauksia hintakilpailulla kaukoliikenteessä sekä lippukaupan lisääntyneenä verkko- ja mobiiliostamisena.

Katja Taimelan mukaan VR on vaikeassa tilanteessa, sillä uudet toimijat liikenteessä kiristävät markkinatilannetta.

– Kilpaillessaan asiakkaista VR:llä on myös roolinsa valtionyhtiönä. Verkko- ja mobiililippujen osuus jatkaa kasvuaan, mutta kaikki meistä eivät ole näitä vielä omaksuneet. Valtakunnallinen palveluverkko ja rautatieasemien palvelut jatkavat alamäkeään, voidaan pohtia onko kuitenkaan tämä paras palvelumalli pitkässä juoksussa, Taimela sanoo tiedotteessaan.

VR jatkaa yt-neuvottelujen tuloksesta tiedottamista vaiheittain. Osasyy tästä on Taimelan mukaan liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.) ilmoitus eduskunnan välikysymyskeskustelussa velvoiteliikenteen lisäämisestä joillekin rataosuuksille hallituksen ostopalveluliikenteen leikkauksien korvaamiseksi.

Hallitusohjelmassa sovittu 15 miljoonan leikkaus ostoliikenteeseen kohdistui lähes kokonaan VR:n ostopalveluliikenteeseen ja sen seurauksena henkilöliikenne on lakkaamassa kokonaan monelta rataosuudelta.

Taimelan mukaan hallituksen on huolehdittava myös valtionyhtiöstämme. Ostoliikenteen leikkaukset ja Bernerin ilmoitus pyrkimyksestä avata kaikki rataosuudet kilpailulle etuajassa aiheuttavat paineita VR:lle jatkossakin.

– Pelkään pahoin, että nyt menetetyt työpaikat ovat vasta alkusoittoa. Samaan aikaan uudistusten kanssa, omistajaohjauksesta vastaavan pääministeri (Juha) Sipilän (kesk.) on pohdittava mikä on VR:n kannalta parasta, esimerkiksi kannattaako VR:n purkaa vuoteen 2024 ulottuvaa monopolisopimustaan etuajassa vapaaehtoisesti, pohtii Taimela.

Lue myös: VR valmistelee junalippujen hintojen laskua – irtisanomisia tulossa

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)