Verkkouutiset

SDP:n Satu Taavitsainen vaatii valtiolta lisää rahaa työttömien työllistämiseksi järjestöihin

Järjestöt ovat kansanedustajan mukaan alikäytetty voimavara.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosialidemokraattien kansanedustaja Satu Taavitsainen vaatii valtiolta asennemuutosta ja lisää palkkatukirahoitusta työttömien työllistämiseksi järjestöihin. Hänen mukaansa varsinkin nuorille ja pitkäaikaistyöttömille järjestöissä työskentely antaa mahdollisuuksia palata takaisin työelämään.

– Järjestöissä tehtävä työ on arvokasta ja niiden työllistämistoimintaan sisältyy ihmisen kokonaisvaltaista tukemista, hänen hyvinvointiaan ja tarpeitaan kunnioittaen, Taavitsainen sanoo tiedotteessaan.

Hänen mukaansa järjestöt luovat osallisuutta ja kasvattavat kansalaistaitoja.

– Ne kykenevät yhdistämään oman toimintansa ja työllistämisen koko yhteiskuntaa palvelevaksi hyväksi. Järjestöissä on olemassa paljon organisointikykyä ja valmiuksia viedä läpi vaativiakin projekteja tuloksekkaasti.

Taavitsaisen mukaan tehokkaan toiminnan esteenä on puutteellisten resurssien lisäksi myös liiallinen byrokratia, joka on monessa järjestössä koettu mielekkään työllistämisen esteeksi.

– Palkkatukisääntöjä tulee helpottaa ja palkkatuen pitkäkestoisuutta edistää. Lisäksi on tarpeen selkiyttää kriteereitä, joilla vammaisten palkkatuen voisi myöntää pysyvästi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)