Verkkouutiset

Timo Soini osallistuu Nato-kokoukseen Afganistanin operaation jatkosta

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) osallistuu Naton ulkoministerikokoukseen Brysselissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Naton ulkoministerikokous järjestetään 1.-2. joulukuuta Naton päämajassa Brysselissä. Kokouksen yhteydessä järjestetään Afganistanin kriisinhallintaoperaatiota (Resolute Support, RS) koskeva ulkoministerikokous, johon osallistuvat myös operaatiossa mukana olevat kumppanimaat.

Suomea kokouksessa edustaa ulkoministeri Timo Soini. Afganistanin ja yli 40 operaatioon osallistuvan maan lisäksi kokoukseen on kutsuttu myös Japanin, Korean tasavallan ja YK:n edustajat sekä EU:n korkea edustaja.

Resolute Support-kokouksen aiheena on ulkoministeriön tiedotteen mukaan operaation jatkoon liittyvät suunnitelmat. Tässä yhteydessä keskustellaan myös Afganistanin turvallisuustilanteesta yleisemmin sekä taloudellisesta tuesta Afganistanin puolustus- ja turvallisuusjoukoille (ANDSF) vuoden 2017 jälkeen.

Keskusteluissa sivuttaneen ulkoministeriön mukaan myös suunnitelmia Naton siviilijohtoiseksi läsnäoloksi RS-operaation päätyttyä (enhanced Enduring Partnership). Kokouksen jälkeen ulkoministeri Soini tapaa Afganistanin ulkoministeri Salahuddin Rabbanin kahdenvälisesti.

Ulkoministeri Soini tapaa myös Ruotsin ulkoministeri Margot Wallströmin kanssa Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin. Keskustelujen aiheena ovat muun muassa kumppanuusyhteistyö, Itämeren alueen turvallisuuteen liittyvät kysymykset sekä ajankohtaiset kansainväliset kysymykset.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)