Opiskelijat innostuivat yleisestä asumistuesta - "jäänyt ratkaisevasti jälkeen"

Suomen ylioppilaskuntien liitto kannattaa keskustalaisten kansanedustajien ajatusta siirtää opiskelijat yleisen asumistuen piiriin.

  • LKS 20130912 - Kansaneläkelaitoksen toimisto Kampissa Helsingissä 13. maaliskuuta 2013. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    Opiskelijoiden mukaan Kela ei näe yleisessä asumistuessa lisäkustannuksia.

    ()

Vuokrakustannukset ovat Suomen ylioppilaskuntien liiton mukaan kasvaneet viimeisen kymmenen vuoden aikana 3 prosentin vuositahtia ja vuokrahintojen nousu on näkynyt erityisesti opiskelijoiden suosimissa pienten asuntojen hinnoissa.

– Opiskelijoiden asumislisää ei ole korotettu yli kymmeneen vuoteen ja tämä näkyy opiskelijoiden lompakossa, liiton puheenjohtaja Heikki Koponen sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa maksimissaan 200 euron suuruinen opintotuen asumislisä ei pysty vastaamaan keskimääräisiin 500 euron kuukausittaisiin asumismenoihin.

Keskustan sivistys- ja sosiaali- ja terveysvaliokuntien jäsenet ovat nyt esittäneet opiskelijoiden siirtämistä yleisen asumistuen piiriin. Koposen mukaan tämä mahdollistaisi täyspäiväisen opiskelun paremmin niille, jotka ovat tällä hetkellä taloudellisesti heikoimmassa asemassa.

– Korkeakouluopiskelijoiden siirrosta yleisen asumistuen piiriin ei Kelan mukaan myöskään aiheutuisi valtiolle lisäkustannuksia.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.