Verkkouutiset

Opiskelijat innostuivat yleisestä asumistuesta – ”jäänyt ratkaisevasti jälkeen”

Suomen ylioppilaskuntien liitto kannattaa keskustalaisten kansanedustajien ajatusta siirtää opiskelijat yleisen asumistuen piiriin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vuokrakustannukset ovat Suomen ylioppilaskuntien liiton mukaan kasvaneet viimeisen kymmenen vuoden aikana 3 prosentin vuositahtia ja vuokrahintojen nousu on näkynyt erityisesti opiskelijoiden suosimissa pienten asuntojen hinnoissa.

– Opiskelijoiden asumislisää ei ole korotettu yli kymmeneen vuoteen ja tämä näkyy opiskelijoiden lompakossa, liiton puheenjohtaja Heikki Koponen sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa maksimissaan 200 euron suuruinen opintotuen asumislisä ei pysty vastaamaan keskimääräisiin 500 euron kuukausittaisiin asumismenoihin.

Keskustan sivistys- ja sosiaali- ja terveysvaliokuntien jäsenet ovat nyt esittäneet opiskelijoiden siirtämistä yleisen asumistuen piiriin. Koposen mukaan tämä mahdollistaisi täyspäiväisen opiskelun paremmin niille, jotka ovat tällä hetkellä taloudellisesti heikoimmassa asemassa.

– Korkeakouluopiskelijoiden siirrosta yleisen asumistuen piiriin ei Kelan mukaan myöskään aiheutuisi valtiolle lisäkustannuksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)