Verkkouutiset

Pääosa uusista edustustonpäälliköistä aloittaa syyskuussa

Edustustonpäälliköiden vuotuinen siirtokierros on saatu päätökseen, kerrotaan ulkoasiainministeriöstä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suurin osa edustustonpäälliköistä toimii Suomen suurlähettiläänä asemamaansa lisäksi muissa saman alueen maissa. Edustustonpäälliköihin kuuluu maissa ja järjestöissä Suomea edustavien suurlähettiläiden lisäksi pääkonsuleita sekä Helsingistä käsin toimivia niin sanottuja kiertäviä suurlähettiläitä.

Edustustonpäälliköiden siirtokierros ajoittuu ulkoministeriössä pääasiassa syyskuun alkuun. Edustustonpäälliköt palvelevat yleensä yhdessä asemapaikassaan kolmesta neljään vuotta, minkä jälkeen he voivat siirtyä vielä toiseen asemapaikkaan ennen paluutaan Helsinkiin ministeriöön.

Suomella on maailmalla 91 edustustoa tai toimipistettä. Niissä työskentelee 558 Helsingistä lähetettyä henkilöä. Useimmissa edustustoissa työskentelee 2-4 lähetettyä virkamiestä. Lisäksi edustustojen palveluksessa on noin 1 150 asemamaista palkattua työntekijää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)