Verkkouutiset

Kokoomuksen Susanna Koski: ”Valinnanvapauden toteutumisesta pidettävä huolta”

Kansanedustaja Susanna Kosken (kok.) mielestä on tärkeää, että sote-uudistuksen jatkovalmistelussa pidetään huolta valinnanvapauden laajasta toteutumisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Jatkovalmistelussa on pidettävä huolta siitä, että laaja valinnanvapaus toteutuu siten, että asiakas voi aidosti valita tarvitsemansa palvelun julkisen, yksityisen tai kolmannen sektorin palvelutuottajan väliltä, Susanna Koski sanoo Verkkouutisille.

– Samalla se tarkoittaa, että sote-alueen on määriteltävä kaikki vaihtoehdot palettiinsa, hän jatkaa.

Ilta-Sanomat kertoi aiemmin lauantaina, että sote-sopuun sisältynyt valinnanvapaus ei ole toteutumassa täydellisesti, vaan että terveyspalveluiden käyttäjät eivät voisi näillä näkymin valita yksityisten ja julkisten terveyspalveluiden tuottajien väliltä.

Myöhemmin Ilta-Sanomat tarkensi juttuaan siltä osin, että potilas joutuu valitsemaan terveyspalveluiden järjestäjän esittämistä vaihtoehdoista. Järjestäjällä tarkoitetaan sote-aluetta, joka valinnanvapausmallissa määrittelisi, mitkä ovat alueen terveyspalveluiden tuottajia.

Tiedot lehti pohjasi sote-uudistuksen projektijohtajan, alivaltiosihteeri Tuomas Pöystin lausuntoihin.

Kokoomuslähteet kuitenkin vahvistivat Verkkouutisille, että hallituksen sopimaan sote-malliin on tulossa laaja valinnanvapaus.

Susanna Koski kertoo olevansa tyytyväinen, että hallitus saavutti sotessa ratkaisun.

– Soten sopuratkaisuun voi olla tyytyväinen, että hallitus saa mahdollisuuden jatkaa työmarkkinauudistuksia ja julkisen talouden tervehdyttämistä, Koski sanoo.

Hallitus tiedottaa maanantaina lisää sote-ratkaisun sisällöstä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)