Verkkouutiset

Suomi ja Venäjä allekirjoittivat kaksi uutta liikennesopimusta

Liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen ja Venäjän federaation varaliikenneministeri Sergei Aristov allekirjoittivat maanantaina jäänmurtoa ja maantieliikennettä koskevat sopimukset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Sopimuksilla selkeytetään maiden välisen maantieliikenteen pelisääntöjä sekä luodaan puitteet jäänmurtoyhteistyölle”, liikenne- ja viestintäministeriön tiedotteessa todetaan.

Suomen ja Venäjän välisen voimassa olevan kansainvälisen tieliikennesopimuksen muutoksella sovitaan muun muassa verojen ja tiemaksujen suorittamisesta, taksiliikenteestä sekä kansallisen ajokortin kelpoisuudesta. Lisäksi sopimuksessa vahvistetaan venäläisille kuljetusyhtiöille oikeus soveltaa Suomessa korkeampia painoja kuin Venäjällä.

Sopimukseen myös lisätään säännöksiä, jotka koskevat rajat ylittäviä taksikuljetuksia. Lisäyksellä on tarkoitus selkeyttää rajat ylittävää liikennettä.

”Taksiliikenteen harjoittaja saa noutaa matkustajan tai matkustajaryhmän toisen sopimuspuolen alueelta edellyttäen, että kuljetus on tilattu ennakolta ja että matkustajien noutopaikka on etukäteen sovittu”, ministeriöstä todetaan.

Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan jäänmurtosopimus mahdollistaa suomalaisten jäänmurtajien toimimisen Suomenlahden itäosissa Venäjän aluevesillä korvausta vastaan.

Vastavuoroisesti venäläiset jäänmurtajat voivat avustaa Suomenlahden suomalaisiin satamiin liikennöiviä aluksia. Aluevesillä toimiminen vaatii kuitenkin aina luvan viranomaisilta.

Sopimus avaa ministeriön mukaan suomalaisille jäänmurtoalan yrityksille uusia markkinoita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)