Verkkouutiset

Suomi tuomitsi Pohjois-Korean ohjuslaukaisun

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) tuomitsee jyrkästi Pohjois-Korean tekemän ohjuslaukaisun.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Satelliittilaukaisuna esitetty teko jatkaa Pohjois-Korean vakavaa kansainvälisten sopimusten rikkomusten sarjaa, joista viimeisin oli 6. tammikuuta tehty ydinkoe, ulkoministeri toteaa.

Laukaisu, joka hyödyntää ballistista ohjusteknologiaa, rikkoo YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmia ja viestii Pohjois-Korean piittaamattomuudesta kansainvälisen yhteisön reaktioista.

Ulkoministeri Timo Soinin mukaan Suomi yhtyy EU:n korkea edustaja Federica Mogherinin sunnuntaina antamaan lausuntoon ohjuslaukaisusta.

Suomi vaatii Pohjois-Koreaa noudattamaan kansainvälisiä velvoitteitaan sekä pidättäytymään toimista, joilla on alueellisia jännitteitä lisääviä ja Korean niemimaan turvallisuustilannetta heikentäviä vaikutuksia.

Niin ikään Suomi kehottaa Pohjois-Koreaa tiiviiseen vuoropuheluun ja yhteistyöhön kansainvälisen yhteisön kanssa ja osallistumaan täysimääräisesti Korean niemimaan ydinaseettomuuteen tähtääviin neuvotteluihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)