Verkkouutiset

Suomi osallistuu alustarkastusosastolla Syyrian kemiallisen aseen hävittämiseen

Suomi osallistuu enintään 20 sotilaan vahvuisella alustarkastusosastolla Välimeren alueella tapahtuvaan monikansalliseen tehtävään, jolla tuetaan kemiallisten aseiden kieltojärjestö OPCW:n ja YK:n yhteismission johdolla toteutettavaa Syyrian kemiallisen aseen hävittämistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Asia vahvistettiin perjantaina Tasavallan presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan kokouksessa.

Suomen alustarkastusosasto osallistuu kemiallisen aseen neutralisointia toteuttavan Yhdysvaltain Cape Ray -aluksen suojaukseen merialueella. Yhdysvaltain aluksella neutralisoidaan Syyrian kemiallisten aseiden ohjelmaan liittyneet vaarallisimmat kemikaalit. Toiminta tapahtuu kansainvälisillä vesialueilla Välimerellä. Suomi lähettää alustarkastusosaston alueelle enintään kuuden kuukauden määräajaksi.

Suomi on aiemmin lähettänyt OPCW:n ja YK:n yhteismission tukena toimivaan Tanskan ja Norjan merikuljetusoperaatioon noin 10 hengen suojeluosaston, jonka tehtävänä on varmistaa kemiallisten materiaalien turvallisuus merikuljetusten aikana Välimeren alueella.

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta keskustelivat myös Ukrainan ajankohtaisesta tilanteesta. Lisäksi keskusteltiin ulkoasiainministeriön tietoturvaloukkauksesta tehdystä selvityksestä sekä toimenpiteistä ja suosituksista tietoturvallisuuden kehittämiseksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)