Verkkouutiset

Suomi parantamaan maailman työoloja – joka viidestoista sekunti työntekijä kuolee työpaikalla jossain

Suomi osallistuu perustajajäsenenä Kansainvälisen työjärjestön ILO:n uuteen ohjelmaan, jonka tavoitteena on auttaa kehittyviä maita parantamaan työoloja sekä pienentämään tapaturmariskejä ja ammattitauteja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kyseessä on merkittävä maailmanlaajuinen kumppanuus sektorilla, jolla Suomessa on arvostettua osaamista ja ammattitaitoa, kerrotaan sosiaali- ja terveysministeriöstä.

– Suomalaisella työsuojeluosaamisella haluamme parantaa kohdemaiden työoloja edistämällä ihmisarvoista työtä. Tasa-arvoinen ja turvallinen työ myös parantaa tuottavuutta ja kilpailukykyä, kertoo sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok.) ministeriön tiedotteessa.

Suomen vankka kokemus perustuu ministeriön mukaan työmarkkinaosapuolten ja valtion kolmikantayhteistyöhön. Suomen lisäksi myös Yhdysvallat on ilmoittanut osallistuvansa ohjelmaan perustajajäsenenä.

Ministeriöstä muistutetaan, että työturvallisuus ja työterveys ovat perustavia ihmisoikeuksia, jotka on turvattava jokaiselle. Tästä huolimatta maailman työpaikoilla kuolee ministeriön mukaan vuosittain 2,3 miljoonaa ihmistä eli joka viidestoista sekunti työntekijä kuolee työpaikalla jossain päin maailmaa.

ILO:n pääjohtaja Guy Ryder vierailee parhaillaan Suomessa työministeri Lauri Ihalaisen (sdp.) kutsumana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)