Verkkouutiset

Suomelle tukisopimus Naton kanssa – ”avun vastaanottamista parannetaan”

Suomen ja Naton yhteistyö tiivistyy toukokuussa, Väli-Suomen Median Sunnuntaisuomalainen kertoo.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomi allekirjoittaa toukokuun lopussa niin sanotun isäntämaatukisopimuksen. Sopimus tekee sotilaallisen avun vastaanottamisen kriisitilanteessa aiempaa helpommaksi.

Sopimus on luonnosvaiheessa salainen, mutta Sunnuntaisuomalaisen saamien tietojen mukaan sopimuksessa käsitellään aiemmasta poiketen käytännön asioita kuten muun muassa kauttakulkua, ilmatilaa, satamia, lentokenttiä sekä kaluston polttoainetta koskevia järjestelyjä myös poikkeusolossa.

Puolustusministeriön mukaan sopimus parantaa Suomen valmiuksia vastaanottaa ulkopuolista apua normaalioloissa, häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa.

“Sopimus ei suoranaisesti nosta Suomen puolustuskykyä, mutta totta kai jos mahdollisuuksia avun vastaanottamiseen parannetaan, niin se nostaa kynnystä jollekin osapuolelle uhata Suomea aseellisesti”, eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps.) arvioi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)