Verkkouutiset

Yrittäjät varoittavat lakiesityksen luovan kahdet erilliset liikennemarkkinat

Suomen Yrittäjien mielestä hallituksen esitys liikennemarkkinoiden sääntelystä ei toteuta reiluja kilpailuolosuhteita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liikennemarkkinoiden sääntelyä ollaan kokoamassa yhtenäiseen liikennekaareen, jonka tavoitteena on liikenne- ja viestintäministeriön mukaan edistää uuden teknologian, digitalisaation ja uusien palvelumallien käyttöönottoa.

Suomen Yrittäjien mukaan tasavertaiset ja reilut kilpailuolosuhteet eivät kuitenkaan toteudu esitetyssä liikennekaaressa, vaan hanke uhkaa luoda kahdet erilliset liikennemarkkinat.

– Pienimuotoisen toiminnan rajaaminen sääntelyn ulkopuolelle ei parantaisi kilpailukykyämme, vaan päinvastoin uhkaisi koko toimivan liikennepalvelujärjestelmän tulevaisuutta, Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Antti Neimala varoittaa.

Säädellyillä markkinoilla alalle tulon vaatimukset on Suomen Yrittäjien mielestä mitoitettava niin, ettei ole tarvetta muodostaa monia rinnakkaisia markkinoita. Lailla ei pidä asettaa samoilla markkinoilla toimivia ja samanlaisia palveluita tarjoavia yrityksiä toisiaan edullisempaan tai epäedullisempaan asemaan.

Järjestö viittaa myös lainsäädännön arviointineuvoston lausuntoon, jonka mukaan pienten ja keskisuurten yritysten sekä mikroyritysten näkökulma ei ole juuri esillä liikennekaaren vaikutusten arvioinnissa, vaikka esityksen vaikutukset kohdistuvat ennen muuta näihin yrityksiin.

Pienimuotoisen kuljetustoiminnan osalta vaikutusarvio jää neuvoston mielestä liian ohueksi, painottaen liikaa ehdotuksen oletettuja hyötyjä. Myös vaikutuksia kilpailuun, verokertymään ja harmaaseen talouteen olisi pitänyt käsitellä tarkemmin, Suomen Yrittäjät kertoo.

Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan tavoitteena on lain ensimmäisen vaiheen saaminen voimaan ensi vuoden alussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)