Akateemiset yrittäjät ja Muotikaupan liitto Suomen Yrittäjien toimialajärjestöiksi.

Suomen Yrittäjien hallitus on hyväksynyt Akateemiset yrittäjät ja Muotikaupan liiton toimialajärjestöikseen.

  • LKS 20160103 - Suomen yrittäjät pääkonttori Helsingin Mannerheimintiellä 16. syyskuuta 2015. LEHTIKUVA Vesa Moilanen

    Suomen Yrittäjien pääkonttori Helsingissä.

    ()

Akateemiset yrittäjät -yhteisjärjestön ovat perustaneet Tekniikan akateemiset, Suomen Ekonomit, Suomen Lakimiesliitto ja Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut. Järjestön tarkoitus on edistää korkeakoulutettujen yrittäjien toimintaedellytyksiä.

– Viime aikoina monet ovat syyttäneet ammattiliittoja kyvyttömyydestä uusiutua. Kehitämme kuitenkin jatkuvasti palvelujamme ja toimintaamme muuttuvan työelämän mukana. Uusi järjestö ja yhteistyö Suomen Yrittäjien kanssa ovat erinomainen esimerkki siitä, Akateemiset yrittäjien puheenjohtaja Joel Salminen kertoo.

Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujalan mukaan entistä useampi korkeakoulutettu näkee yrittäjyyden houkuttelevan uravaihtoehtona, ja moni myös vuorottelee palkkatyön ja yrittäjyyden välillä.

– Uuden toimialajärjestön kautta Suomen Yrittäjien toiminnan piiriin saadaan merkittävä määrä akateemisesti koulutettuja yrittäjiä. Jäsenyys täydentää myös hyvin opiskelijatoimintaamme, Kujala arvioi.

Muotikaupan liitto puolestaan kehittää muodin vähittäiskaupan toimintaedellytyksiä, ylläpitää alan yhteistyöverkostoa ja vaikuttaa yhteiskunnallisiin päätöksiin ja lainsäädäntöön. Liiton varsinaisia jäseniä ovat jalkineiden, vaatetuksen ja tekstiilien sekä muoti- ja pukeutumisalan parissa toimivat vähittäiskauppaa harjoittavat yritykset.

Suomen yrittäjillä on yhteensä 62 toimialajärjestöä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.