Verkkouutiset

Sunnuntaisuomalainen: Työministeri ehdottaa matka- ja vuokratukia työllisyyden edistämiseksi

Oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps.) mukaan käyttöön pitäisi ottaa uusia keinoja, jotta tekijöitä saadaan muuttamaan työn perässä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jari Lindström ehdottaa Väli-Suomen Median Sunnuntaisuomalaisessa matka- ja vuokratukien käyttöön ottamista työllisyyden edistämiseksi.

”Yksi vaihtoehto voisi olla matkatuki. Ja korkeiden vuokrien pääkaupunkiseudulla vuokratuki. Pitäisi laskea, mikä on yhteiskunnalle järkevintä: tukea työttömyyttä vai työllistymistä”, Lindström sanoo.

Työmarkkinoilta uhkaa pysyvästi syrjäytyä iso joukko sellaisia ihmisiä, jotka ovat olleet työtä vailla vuoden tai kauemmin. Lindströmin mukaan järjestelmän pitäisi auttaa ihmisiä tehokkaammin.

”Jos on osallistunut kuntouttavaan työtoimintaan, pitäisi edetä sujuvasti esimerkiksi työkokeiluun. Nyt työtön palaa usein toiminnasta jälleen työttömäksi eikä pääse eteenpäin. Tähän pitäisi saada muutos.”

Lindström ei kuitenkaan lupaa lisää rahaa TE-palveluihin. Hän kehottaa julkisia ja yksityisiä työvoimapalveluita tekemään enemmän yhteistyötä.

”Kun rahasta on pulaa, TE-toimistojen palveluita ei voi lisätä. Olisi hyvä, jos julkiset ja yksityiset työvoimapalvelut tekisivät keskenään enemmän yhteistyötä”, hän toteaa.

Helpotusta työttömyyteen ministeri uskaltaa luvata vasta hallitustaipaleen puoliväliin eli vuodelle 2017.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)