Verkkouutiset

Alexander Stubb: Suomea ei rakenneta lietsomalla ihmisryhmiä toisiaan vastaan

Kokoomuksen puheenjohtajan mukaan Suomi menestyy suhtautumalla ympäröivään maailmaan avoimesti ja ennakkoluulottomasti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb julkaisi Facebookissa lausunnon sunnuntaina perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immosta viikonloppuna koskeneen kohun jälkeen.

Stubb sanoo oman tekstinsä olevan ”muutama huomio monikulttuurisuudesta, kansainvälisyydestä, suvaitsevaisuudesta, demokratiasta ja sananvapaudesta”.

Hän sanoo itsensä ministerinä että kokoomuksen hallituspuolueena sitoutuneen tekemään töitä hallitusohjelman vision eteen Siinä sanotaan, että ”Suomi on avoin ja kansainvälinen, kieliltään ja kulttuuriltaan rikas maa”.

Suomalainen kulttuuri on muotoutunut ja kehittyy joka päivä kansainvälisessä vuorovaikutuksessa. Suomalaisuus on myös kansainvälisyyttä. Jatkossakaan Suomi ei menesty sisäänpäin kääntymällä, vaan suhtautumalla toisiimme ja ympäröivään maailmaan avoimesti ja ennakkoluulottomasti”, Stubb kirjoittaa.

Hän toteaa, ettei hyväksy hyökkäyksiä avoimuutta ja demokratiaa vastaan.

”Puolustan sananvapautta, oikeutta ilmaista mielipiteet. Sen sijaan vihapuhetta tai ihmisarvon loukkaamista ei mielestäni kenenkään pidä hyväksyä”.

Suomea ei rakenneta lietsomalla eri ihmisryhmiä toisiaan vastaan. Enemmän pitäisi pohtia, miten monikulttuurisessa ja kansainvälisessä Suomessa vahvistetaan sosiaalista pääomaa ja jatkuvaa vuoropuhelua ihmisten ja ihmisryhmien välillä siten, että voimme tuntea olevamme samassa veneessä. Tässä keskustelussa tulen jatkossakin olemaan aktiivinen”, Alexander Stubb jatkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)