Verkkouutiset

Stubb ei usko läpimurtoon tänään – Kreikka lähetti yöllä väärän ehdotuksen

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin mielestä odotukset on viritetty liian korkealle, sillä euroryhmän kokouksessa ei ole edes kunnon esitystä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– En usko, että tulee läpimurtoa. Minun mielestä toiveet on asetettu aivan liian korkealle, sanoi valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) saapuessaan euromaiden valtiovarainministereiden ylimääräiseen kokoukseen Brysseliin tänään maanantaina.

Stubbin mukaan mitään kunnon esitystä ei ollut pöydällä euroryhmän kokouksen alkaessa iltapäivällä, sillä Kreikalta saatiin esitys vasta viime yönä, eivätkä instituutiot ole sitä käsitelleet.

– Veikkaan, että tämä prosessi jatkuu vielä monta päivää.

Uusi kokous tällä viikolla

Stubbin mukaan juoksutus on selvä: keskustelu täytyy käydä ensin instituutioiden, eli EU-komission, Kansainvälisen valuuttarahaston ja Euroopan keskuspankin välillä, ja vasta sen jälkeen ehdotus tulee euroryhmään, joten voi hyvin olla, että euroryhmä kokoontuu vielä uudelleen tällä viikolla.

Stubbin mukaan siltä osin, kuin hän on nähnyt Kreikan tekemän ehdotuksen, niin mukana on jotain verotuspuolella, kuten yritysvero, mutta rakenteelliset uudistukset ovat heikkoja.

Lisäksi Kreikka oli lähettänyt velkojilleen ensin väärän ehdotuksen, jota EU-komission puheenjohtajan kabinettipäällikkö ehti jo luonnehtia hyväksi pohjaksi edetä huippukokouksessa tänään.

– Ensimmäinen ehdotus taisi lähteä kello yhdeltä aamulla. Seuraava tuli kello seitsemältä, jossa todettiin, että se ensimmäinen oli väärä. Nyt euroryhmässä on yksi pöydällä, Stubb kertoi.

Stubbin mukaan Suomen lähtökohtana on, että pidetään kiinni niistä ehdoista, jotka sovittiin 20. helmikuuta, kun toista lainapakettia viimeksi pidennettiin.

Euroryhmän kokouksen päätyttyä Stubb twiittasi, että työ jatkuu ja että instituutiot arvioivat ehdotuksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)