Verkkouutiset

Stubb: seuraan aika jännittyneenä tulevaa kansanäänestystä

Valtiovarainministeri arvioi, että seuraavat kuukaudet ratkaisevat miten Britannian Eu-kansanäänestyksessä käy. Maan erolla olisi hänen mukaansa ikäviä seurauksia myös Suomen kannalta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubbin mukaan siirtymävaiheen epävarmuus markkinoilla tekisi hallaa Euroopan taloudelle, mikäli Britannia päättäisi kansanäänestyksessä erota Euroopan unionista.

– Pidemmällä tähtäimellä EU:n talouspoliittinen valtatasapaino valuisi etelämmäksi. EU menettäisi myös turvallisuuspoliittisesti raskaimman jäsenmaansa. Mikään näistä ei olisi Suomen etujen mukaista, hän arvioi blogissaan.

Stubbin mukaan tämä äänestys on erityisen haastava, koska harva britti rakastaa EU:ta ja hallitustakin on aina kiva näpäyttää. Hänen mukaansa usein käy niin, että ihmisten äänestyspäätökseen vaikuttavat monet itse asiaan liittymättömät seikat ja myös tunteet.

– Vaikka pääministeri (David) Cameron saavutti hyvän neuvottelutuloksen ja alkaa nyt virallisestikin kampanjoida EU-jäsenyyden puolesta, seuraan aika jännittyneenä tulevaa kansanäänestystä.

Ratkaisevinta on Stubbin mukaan se, kuinka elinkeinoelämä asemoituu äänestyksen suhteen.

– Jos toimijat kertovat avoimesti, kuinka monet työpaikat olisivat vaarassa, ihmiset voivat valita talouden kannalta turvallisemman vaihtoehdon, eli EU-jäsenyyden.

Suomen kannalta oleellisinta Alexander Stubbin mukaan on, että Suomen kanssa samanmielinen Iso-Britannia pysyy unionin jäsenenä.

– Hyvä uutinen on kuitenkin se, että britit ovat varsin käytännöllistä kansaa. Siksi olen luottavainen, että järki lopulta voittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)