Verkkouutiset

Alexander Stubb HS:lle: Veronkevennyksistä ei voi päättää ennen kesää

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan toistaiseksi ei voi luvata mitään veronkevennyksiin liittyvää yhteiskuntasopimuksen vauhdittamiseksi, kertoo Helsingin Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Veronkevennyksistä ei voi missään tapauksessa tehdä päätöksiä ennen kesää, sekin tehdään kokonaisarvion pohjalta. Emme voi luvata tässä vaiheessa mitään. Teemme kokonaisarvion kesäkuussa 2016 ja lopullisesti maaliskuussa 2017, Alexander Stubb sanoi Helsingin Sanomille Brysselissä euroryhmän kokouksen yhteydessä.

Maanantaina yhteiskuntasopimusneuvotteluiden etenemiselle työehtoneuvotteluihin muodostui este, kun Elinkeinoelämän keskusliitto katsoi, ettei neuvotteluihin ole edellytyksiä osallistua liian vähäisen kattavuuden vuoksi. Veronkevennykset ovat yksi palikka, joka voisi helpottaa yhteiskuntasopimusneuvotteluiden ulkopuolelle nyt jättäytyneiden liittojen arvioida uudelleen osallistumistaan.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi maanantaiaamuna, että Suomen palkanmuodostusmalli loisi varaa veronkevennyksille. Viime viikolla veronkevennykset kytkettiin paikallisen sopimisen etenemiseen.

– Pallo on työmarkkinajärjestöillä. Me arvioimme työmarkkinajärjestöjen sopimuksen kattavuuden kesäkuussa. He arvioivat sen, miten kattavasti pitää olla järjestöjä mukana näissä neuvotteluissa. On heidän tehtävänsä, että neuvottelut lähtevät liikkeelle, Stubb sanoi Helsingin Sanomille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)