Stubb: Sopimuspaketti jäämässä "paljon vajaaksi" – kiristyykö verotus?

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin mukaan on vielä aikaista arvioida, kiristyykö verotus.

  • LKS 20160229 - Pääministeri Juha Sipilä (vas.) ja valtiovarainministeri Alexander Stubb kommentoivat työmarkkinajärjestöjen neuvotteluratkaisua Kesärannassa Helsingissä 29. helmikuuta 2016. Sipilän mukaan näyttää siltä, että yhteiskuntasopimus antaa edellytyksiä korvata hallituksen valmistelema lakipaketti. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

    ()

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) myöntää, että yhteiskuntasopimus on jäämässä kauas hallituksen julkisen talouden sopeuttamistavoitteesta. Tarkempia laskelmia kuitenkin odotellaan.

– Yhteiskuntasopimuspaketti jää paljon vajaaksi siitä laajemmasta julkisen talouden sopeuttamistavoitteesta, jonka hallitus on ohjelmassaan esittänyt, Stubb kommentoi asia toimittajille eduskunnassa.

Hallitus on linjannut, ettei kokonaisveroaste saa nousta. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on väläyttänyt, että kokonaisuus ei riitä sovittujen veronalennusten toiteuttamiseen. Stubbin mukaan yhteiskuntasopimuspaketin vaikutuksesta kokonaisverotukseen on vielä liian aikaista sanoa.

– Tässä vaiheessa on liian aikaista arvioida, kiristyykö verotus tämän hallituskauden aikana, mutta tällä hallituksella on yksiselitteinen tavoite ja se on, että kenenkään verotus ei tämän hallituskauden aikana kiristy, Stubb kuitenkin painottaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.